Parlem?

Segur que heu sentit més d’una vegada dir als vostres pares:

“Au va, apaga el mòbil!”

Parlant pel mòbil

Actualment el telèfon mòbil s’ha convertit en una eina imprescindible pel dia a dia de molta gent, però sabeu que aquest canvi d’hàbits és ben recent? A veure, fem una repassada.

La primera comunicació telefònica a Catalunya es va produir l’any 1877. A Andorra però no va ser fins el 1940 que es va instal·lar el primer servei telefònic. Llavors, com ho feia la gent per comunicar-se? Doncs molt senzill Piolets, anaven a buscar-se a casa els altres, s’enviaven cartes i s’utilitzava molt la ràdio.

Telèfon antic

 

I el telèfon mòbil és encara més nou. Abans si trucaves a casa d’algú i no hi era havies de seguir provant fins que tornés. Ara podem localitzar a qui sigui quan vulguem.

 

La primera trucada de telèfon mòbil es va fer fa 42 anys als Estats Units. El primer mòbil pesava més d’un quilo i la bateria només aguantava 30 minuts si abans l’havies carregat deu hores.

Primer mòbilI el passat nadal es va batre un rècord d’utilització de telèfons a Andorra; 118000 telèfons es van utilitzar durant les festes.

Aquestes dades són increïbles piolets, i el mòbil ens facilita molt la vida i ens dóna seguretat, però hi ha algunes coses que hem de tenir en compte. No hi podem estar enganxats sempre i heu de tenir molt en compte que les persones quan conversen cara a cara és quan s’entenen millor.

Així que Piolets, a parlar i a comunicar-vos!!! Feu-ho amb el mòbil només quan sigui necessari!

Que venen els barbuts! Abrigueu-vos!

Mare meva quin fred que fa piolets!!!

Ben abrigats!

Durant molts anys els humans hem anat creant dites i escrivint sobre el temps que normalment fa en alguna època de l’any. Aquesta setmana que acabem de passar és coneguda com la setmana dels barbuts i tradicionalment es creu que és la més freda de tot l’any.

barbuts

Tot i que algunes persones pensen que la setmana dels barbuts és diu així pel fred que hi fa! Així alguns homes es deixen barba per tenir un abric natural… Però no és ben bé per això!

La setmana rep aquest nom ja que del dia 15 al 22 hi ha un seguit de Sants (Sant Pau, Sant Antoni, Sant Fruitós, Sant Vicenç,…) que són representats amb barba a les seves imatges.

Aquest any com és tradició aquesta setmana ha estat ben freda i a complert els seus pronòstics amb neu, fred i vent. Per fi! Ja que portàvem molts dies sense que fos hivern.

EscudellaPer sort aquesta setmana també és molt coneguda per l’escudella de Sant Antoni que és una bon remei per fer passar el fred. Així que tots ben abrigats davant del foc amb una bona escudella i mirant com neva a fora piolets!!!

Visita a l’hospital

cartell hospital 4

Hola piolets!

Aquestes festes que ja han passat hem tingut de tot. Àpats amb la família, regals, esquiades, raïm, festes, jocs, etc. Però sabeu que és el que m’ha agradat més de tots aquests dies màgics?

hospital 2

Poder visitar als nens i nenes que aquests dies de Nadal pel motiu que siguin no poden estar a casa seva jugant amb les seves joguines o visitant els seus amics i familiars ja que estan malalts i han d’estar a l’hospital. Amb el Piolet vam visitar tots els nens que estan malalts i aquests dies han hagut de quedar en una habitació de l’hospital.

cartell hospital

Per sort, n’hi havia molt pocs però vam poder parlar amb tots i donar-los regals i jugar una estona amb ells. Vam quedar tots ben contents i amb moltes ganes de tornar a jugar tots plegats!

Hem de valorar molt el que tenim piolets ja que tots plegats som molt afortunats!!!!

Quina cavalcada!

CAVALCADA 2015 (7 de 1)

Quina passada és la cavalcada de reis!

CAVALCADA 2015 (18 de 1)

M’ho passo tan bé i em sento tan content de veure-us a tots i poder donar-vos caramels. El Piolet se’n va menjar molts! Clar, tan repartir, tan repartir… n’anava agafant un, i ara un altre i un altre i ha acabat amb un mal de panxa que no s’ha pogut menjar el tortell de reis!

CAVALCADA 2015 (2 de 1)

I que me’n dieu de la nostra carrossa!!! Amb els bombers eh! Quina passada! I estàvem ben preparats per si s’havia d’apagar algun foc! Però per sort no hi va haver cap problema i tots vam gaudir de la festa!

CAVALCADA 2015 (6 de 1)

Vaig poder parlar amb el rei Melcior en persona, que el teniem ben a prop i em va dir que aquest any han portat regals com mai n’havien portat perquè els nens d’Andorra són molt bons i aquest any s’havien portat especialment bé!

Segur que és perquè mireu el Club Piolet! Hahahaha! Expliqueu-me que us han portat els reis! Va que me’n moro de ganes!!!

CAVALCADA 2015 (8 de 1)

Bon any 2015!

Bon any nou piolets!

Visca, visca!!!! Quin any que hem passat i quin any ens espera piolets!!!! Farem moltíssimes coses i ens ho passarem fantàsticament bé!

Com va anar el cap d’any!? Vau poder menjar-vos tot el raïm a temps? A mi me’n va faltar un. La Violeta no va poder menjar ni la meitat i el Piolet se’ls va menjar tots però fent trampes perquè només se’ls posava a la boca i no se’ls empassava!!!

L’altre dia em van explicar un joc súper divertit que a partir d’ara faré sempre. Cada cap d’any has d’escriure en un paper tot el que has fet i has aprés l’any que s’acaba, i en un altre tot el que vols aprendre i tots els somnis que vols complir durant l’any que comença. Així cada any pots veure si has treballat prou o si ha sigut un any molt bo!

Feliç 2015

Voleu saber que he escrit? No us ho diré! Que sinó els desitjos no es fan realitat! Però el somnis sempre es poden complir amb esforç, perseverança i bon humor!

Així que pioletes i piolets, aquest any 2015, a pels vostres somnis!!!!