Parlem?

Segur que heu sentit més d’una vegada dir als vostres pares:

“Au va, apaga el mòbil!”

Parlant pel mòbil

Actualment el telèfon mòbil s’ha convertit en una eina imprescindible pel dia a dia de molta gent, però sabeu que aquest canvi d’hàbits és ben recent? A veure, fem una repassada.

La primera comunicació telefònica a Catalunya es va produir l’any 1877. A Andorra però no va ser fins el 1940 que es va instal·lar el primer servei telefònic. Llavors, com ho feia la gent per comunicar-se? Doncs molt senzill Piolets, anaven a buscar-se a casa els altres, s’enviaven cartes i s’utilitzava molt la ràdio.

Telèfon antic

 

I el telèfon mòbil és encara més nou. Abans si trucaves a casa d’algú i no hi era havies de seguir provant fins que tornés. Ara podem localitzar a qui sigui quan vulguem.

 

La primera trucada de telèfon mòbil es va fer fa 42 anys als Estats Units. El primer mòbil pesava més d’un quilo i la bateria només aguantava 30 minuts si abans l’havies carregat deu hores.

Primer mòbilI el passat nadal es va batre un rècord d’utilització de telèfons a Andorra; 118000 telèfons es van utilitzar durant les festes.

Aquestes dades són increïbles piolets, i el mòbil ens facilita molt la vida i ens dóna seguretat, però hi ha algunes coses que hem de tenir en compte. No hi podem estar enganxats sempre i heu de tenir molt en compte que les persones quan conversen cara a cara és quan s’entenen millor.

Així que Piolets, a parlar i a comunicar-vos!!! Feu-ho amb el mòbil només quan sigui necessari!

2 pensaments a “Parlem?

    • Hola!
      Ara penjaré un post parlant de la Festa però ja us avanço que la Festa de la Neu serà aquest dissabte dia 7 de febrer al Parking de la Caubella de Pal de 10 a 14h.
      La programació prevista serà la següent:
      De 10 a 14 tallers i activitats variades (taller de màscares de carnaval; pista de futbol; trobada amb el Piolet, la Violeta, l’Andi i el Pocoyó; taller de ninots: taller de decoració d’ampolles; màgia d’aprop; jocs de 3D; pista de bàsquet; visita i explicació d’un camió de bombers i una ambulància i inflables)
      A partir de les 11 i fins acabar existències hi haurà xocolatada
      A les 11 està previst l’espectacle de ball.
      A les 12 sorteig de regals i jocs
      A les 12.30 espectacle de màgia
      A les 13.30 sorteig de regals i jocs
      Hi ha també descomptes en totes les activitats de Pal i al restaurant i a més amb el carnet del Club Piolet podeu venir gratuïtament amb el telecabina des de La Massana.
      Ens veiem a la festa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.