Els protectors de la natura!

BandersElls són els banders!

Potser alguns de vosaltres encara no els conegueu però la seva feina és molt important per a la natura i tots els que la volem gaudir. Els bandersan de fer moltes tasques de protecció i Banderscontrol de la flora i la fauna i per això n’han de saber molt del medi natural! L’altre dia vam anar a un lloc on deien que s’hi podia veure molts isards. A l’arribar jo no en vaig veure cap, i ells ja van saber dir quants n’hi havien i si eren mascles o femelles. Quina passada!

Entre d’altres feines, els banders també busquen animals que puguin estar ferits per la muntanya i els porten a algun lloc on els puguin curar, o també controlen la població d’isards, muflons o porcs senglars per a que no facin destrosses als camps dels pagesos.

Banders

Vaig aprendre moltíssimes coses passant un matí amb ells i vaig admirar molt la seva feina! Imageneu-vos si respecten els animals que fins i tot tenen un gos bander! Es diu Ada i els ajuda, gràcies al seu olfacte, a trobar animals que els humans no podrien trobar mai.

Respecteu la natura piolets!Banders

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.