Bones festes piolets!


Festes d’alegria i joc!

Piolets, semblava que no podia ser però ja tornem a tenir aquí les festes de Nadal! Han passat 365 dies des de les últimes! Guau! I ja han tornat els torrons, el tió, els reis, l’any nou,..

Voldria desitjar-vos a tots que gaudiu molt d’aquestes festes, que les passeu acompanyats d’aquells que més estimeu i que més us estimen i que pugueu jugar moltíssim amb tots els regals que us cagui el tió, us porti el Pare Noel o els Reis.

Vigileu molt amb els torrons i les llaminadures eh! Que són molt dolços i us poden fer mal a les dents!

Anem a buscar el Tamarro?

pagina 24 rectificada - CòpiaAquí, al costat de l’aigua segur que hi ha de ser!

Piolets, potser alguns de vosaltres no sabeu qui és el Tamarro però segur també que alguns l’heu anat a acaçar alguna vegada. Pels qui no el coneixeu, heu de saber que el Tamarro és una criatura que viu al bosc i que és molt maco i simpàtic. Per desgràcia però, s’amaga molt bé i ningú ha aconseguit veure’l mai. Per això molts nens i nenes del Pirineu a vegades van a la muntanya a caçar el Tamarro.

Se sap molt poca cosa del Tamarro: s’alimenta de bolets i sol estar al costat de rierols, rius o llocs humits, així que segurament li deu agradar molt l’aigua. Jo sempre l’he anat a caçar se m’ha acabat escapant, mai l’he pogut veure.

A partir d’ara, per sort el podrem veure en el nou llibre que han publicat sobre ell. L’he llegit aquesta setmana i explica una història ben divertida de les aventures que viuen una família buscant-lo. I llegint-lo he après algun que altre truc per poder-lo atrapar. Podeu aconseguir el llibre a qualsevol llibreria d’Andorra. I per si no en teniu prou, també podeu jugar al seu joc pel mòbil.

Espero que gaudiu de la lectura i la caça!


Ja és Nadal a l’Illa!


Hem quedat guapos eh!!!!!

Ei piolets! Per mi, quan s’encenen les llums de Nadal és que ja estem de festa. Per això no m’agrada quan s’encenen abans d’hora, quan no toca, just després de Tots Sants. Les llums de Nadal decoren els carrers dels nostres pobles, però alhora són una despesa de llum que no hem de malbaratar. I per això s’han d’encendre quan toca, just abans de començar el desembre, quan ja s’acosta Nadal!

Justament ha estat quan l’Illa Carlemany va encendre les llums i com cada any, el Piolet, la Violeta i jo no ens ho hem volgut perdre. Vam veure l’espectacle de llums i acrobàcia amb teles que va anar encenent totes les boles i cortines de llum i que finalment va encendre tot l’arbre. Va quedar preciós!!!

Després d’això vam estar-nos fent fotos una bona estona per a que tots els piolets que vau venir poguéssiu tenir la vostra felicitació de Nadal amb nosaltres!

I ara ja a esperar que arribin les festes! Uuuuuuuiiiii, quines ganes en tinc!