Llums de Nadal

Mica en mica van envaint tots els carrers… ens enviem un missatge… ja s’acosta una cosa important…molt important…importantíssima!

S’acosta Nadal!!

campana

Per això tots els carrers ja comencen a engalanar-se de llums de diferents colors i formes. És una forma d’expressar l’alegria d’aquestes dates on ens reunim amb família i amics per passar uns dies ben macos. I hi ha gent que es munta a casa seva uns espectacles molt bons amb les llums. Mireu!

LLUMS_NADAL 003

Fins aviat Piolets!

Dibuixos animats

Hola Piolets!

Si mireu el Club Piolet haureu vist que tenim unes sèries molt guais i divertides i que a més estan molt ben fetes com Larva, Suckers, Koki o El Capità biceps.

En pocs anys les sèries i les pel·lícules han evolucionat molt ràpid. Abans en deien dibuixos animats i ara sèries d’animació ja que la forma de crear-les ha canviat moltíssim!

En els dibuixos animats el que es feia era dibuixar a mà tots els moviments dels personatges. Això és una feinada ja que cada segon de pel·lícula és el mateix que 24 dibuixos! Així que una pel·lícula que duri 1h ha de tenir 86400 dibuixos!!!! Així és com es va fer, per exemple, Aladí:

Com es va fer Aladí

Amb l’entrada de les noves tecnologies, aquesta manera de fer sèries i pel·lícules ha canviat bastant i ara s’utilitza bastant el 3D. No us penseu que és fàcil eh, que també és una feinada!! Mireu com es va fer Shreck!

Increïble oi!? Quins dibuixos us agraden més? A mi la veritat és que m’és igual sempre que la pel·lícula sigui divertida i pugui passar una bona estona mirant-la!

 

Els parcs, font de vida!

EI Piolets!

Andorra és un país petit gairebé tot ple de naturalesa, en realitat la superfície edificada és molt petita si el comparem amb la gran quantitat de boscos, rius, muntanyes, etc.

PIONEWS Parc Natural Comapedrosa

El 15% d’Andorra són parcs naturals protegits: el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, el Parc Natural de la Vall de Sorteny i la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

PIONEWS Parc Natural Comapedrosa

Tenir aquesta natura protegida i accessible per a tothom és un regal i un gran tresor que hem de conservar. Està molt bé tenir parcs naturals que gaudeixen d’una protecció especial, però allà on anem piolets hem de respectar la natura, estiguem o no en un parc natural; perquè els arbres, els rius, les muntanyes i els animals no n’entenen de parcs i passegen lliurement per tot arreu.

Així que gaudiu molt de la natura i recordeu aquesta frase:

NO PRENGUIS RES EXCEPTE FOTOGRAFIES I NO DEIXIS RES EXCEPTE PETJADES.

Això fèieu servir?

Ei Piolets!

Alguna vegada heu entrat al traster de casa vostra i heu vist les coses guardades que els vostres pares utilitzaven fa molts anys? Doncs això és el que hem fet al Club Piolet! Vam remenar les rampoines del nostre traster i vam trobar un munt d’utensilis i màquines que ja han passat de moda i no es fan servir, però que fa uns anys havien sigut imprescindibles.

Ara utilitzem el mòbil, el correu electrònic, l’USB, MP3, etc.

Abans utilitzaven el contestador automàtic, el fax, el 3/5, el tocadiscos,etc.

Així que hem cridat a uns quants piolets per a que ens ajudin a desxifrar com es fan servir tots aquests aparells antics. I això ho podeu començar a veure. Ja sabem que és el disquet i el contestador. Ho voleu saber vosaltres? Doncs mireu!