La història de Pyrene

Hola Piolets!

Avui us explicaré una història! Sabeu com es van crear els Pirineus? Com pot ser que el nostre petit país tingui unes muntanyes tan altes?

Diu la llegenda que hi havia una noia molt maca que es deia Pyrene. Aquesta va ser segrestada per un monstre malvat que es deia Gerió. El monstre volia casar-se amb ella però Pyrene va aconseguir escapar. El Gerió la va buscar per tot arreu i com que no la va trobar va calar foc allà on passava perquè preferia matar-la abans que s’escapés… Era un monstre molt dolent.

Així va anar cremant tota la Península fins que només quedava un últim tros al nord. Allà era on s’amagava molt bé Pyrene. El Gerió no la va poder trobar però Pyrene va acabar morint intentant-se escapar. Uns dies després encara hi havia fum per tot arreu dels grans incendis del Gerió i Hèrcules (sí, sí… l’heroi forçut!) va anar a veure que passava.

Va trobar a Pyrene morta i com que va veure que era tan maca va voler fer-li una tomba preciosa on pogués descansar.

És així com pedra sobre pedra va anar creant muntanyes i més muntanyes. A sota de tot va enterrar a Pyrene i en el seu honor va dir a aquestes muntanyes Pirineus.

És una llegenda molt trista però molt maca!

pirineus1