La història de Pyrene

Hola Piolets!

Avui us explicaré una història! Sabeu com es van crear els Pirineus? Com pot ser que el nostre petit país tingui unes muntanyes tan altes?

Diu la llegenda que hi havia una noia molt maca que es deia Pyrene. Aquesta va ser segrestada per un monstre malvat que es deia Gerió. El monstre volia casar-se amb ella però Pyrene va aconseguir escapar. El Gerió la va buscar per tot arreu i com que no la va trobar va calar foc allà on passava perquè preferia matar-la abans que s’escapés… Era un monstre molt dolent.

Així va anar cremant tota la Península fins que només quedava un últim tros al nord. Allà era on s’amagava molt bé Pyrene. El Gerió no la va poder trobar però Pyrene va acabar morint intentant-se escapar. Uns dies després encara hi havia fum per tot arreu dels grans incendis del Gerió i Hèrcules (sí, sí… l’heroi forçut!) va anar a veure que passava.

Va trobar a Pyrene morta i com que va veure que era tan maca va voler fer-li una tomba preciosa on pogués descansar.

És així com pedra sobre pedra va anar creant muntanyes i més muntanyes. A sota de tot va enterrar a Pyrene i en el seu honor va dir a aquestes muntanyes Pirineus.

És una llegenda molt trista però molt maca!

pirineus1

Els millors periodistes del món

Ei Piolets!

Ben aviat podreu gaudir al Club de les súper entrevistes que hem fet amb alguns de vosaltres.

Uns quants socis del Club van poder conèixer en persona al Marc Cartes i al Jordi Trias i els van fer les preguntes més interessants sobre la seva vida. Tinc moltes ganes de veure totes les entrevistes per la televisió ben aviat perquè el dia que les vam gravar, els joves periodistes van demostrar que sabien molt bé què havien de preguntar.

M’ho vaig passar pipa! Ara heu d’estar ben atents què qualsevol dia d’aquests veureu que ens expliquen el Marc i el Jordi!

jordi tries marc cartes

Molts regals!

Hola Piolets!

Han vingut els reis! Us han portat moltes coses??? A mi m’han regalat unes botes súper xules per poder anar per la neu! Em faré un fart de caminar.

Al Piolet i la Violeta també els han portat regals! Una pilota de bàsquet nova i també un llibre d’endevinalles! Encara que ells diguin que faig trampes, les encerto totes!

El millor de la nit de reis va ser la cavalcada! El Piolet, la Violeta i jo vam poder acompanyar a ses majestats. Vam donar molts caramels i hi havia molts piolets i pioletes al carrer. Em va fer molta il·lusió veure-us!! Espero portar-me bé tot l’any per poder gaudir de nou de la cavalcada l’any vinent!

Demaneu un desig!

Bon any nou Piolets!!!!

Vau poder acabar-vos tot el raïm a temps? Jo aquest any he intentat posar-me’ls tots a la boca sense engolir-los… però només vaig poder-ne menjar 5… el Piolet em va guanyar… se’n va menjar 10… clar amb aquesta boca que té!

Ja sóm a l’any 2014 i ben aviat arribaran els reis i el Piolet, la Violeta i jo anirem a la cavalcada per rebre’ls. Segur que aquest any porten molts regals!

He vist que a La Seu d’Urgell hi ha un arbre fet per tots els nens i nenes amb els desitjos que volen que es compleixin aquest any que tot just comencem. N’hi ha de molt macos!

I vosaltres? Ja heu demanat el vostre desig!?

1230749995393_f