Bon Nadal!

EI Piolets!

Ja ha arriba el Nadal!!! I estarem amb la família, menjarem torrons, ens explicarem contes, cantarem nadales, jugarem amb la neu, farem cagar el tió… buff quantes coses!!!

El Nadal és la festa més important pels cristians però en molts casos ha perdut el seu caràcter religiós. Per això aquesta festa és tan important en alguns països com la Xina o el Japó, on la gent no és cristiana.

El que és més important d’aquesta festa és poder-se trobar de nou amb tota la família. Jo aquest any menjaré molts torrons amb el Piolet i la Violeta! Ah! I també amb tots els amics de la Pioràdio, l’Agustí, el padrí Esteve i la Xita que demà es casen, i amb el Sendo, el Xamarret i potser també ve el Doctor d’Arenystohj. Tots els amics del Club ben junts.

Molt bon nadal a tots vosaltres Piolets!

bones-festes-festeros

 

El museu del perfum

Hola Piolets!

Ja s’acosta Nadal!!! Moltes vegades als pares i mares el tió els porta algun perfum. N’hi ha de forts, de suaus, de dolços, d’àcids. Però us heu preguntat mai com es fan els perfums? A mi m’ho va ensenyar la Vicky del Museu del Perfum d’Andorra.

Vam anar-hi a fer un reportatge que ben aviat podreu veure al Club. Mireu quina foto més xula!

museu del perfum 3

 

No us penseu que sóc un científic boig eh! Aquí m’estaven ensenyant com aconseguir l’essència de perfum. De tot aquest munt de farigola només en vam aconseguir unes gotetes. Això sí, feia molt bona olor. A més vaig poder olorar un munt d’essències estranyes com olor a hivern o tardor, o també olor a refresc.

I per cada perfum també cal un flascó on guardar-lo. Al museu en podeu veure moltíssims. Aquí us en deixo uns quants…

museu del perfum 1 museu del perfum 2

 

Fins la propera Piolets!

El Piolet i jo a les escoles!

Ei piolets!!!

Si és que el Piolet és ben trapella eh! Mira que entrar a les vostres classes. Sort que vaig anar a buscar-lo!

Sempre n’està fent alguna però per sort us vaig poder conèixer i gràcies a Unicef us he pogut explicar com es pot fer un bon esmorzar per la nostra llengua i pel nostre cos! És molt important créixer súper forts, valents i sans.

Us deixo aquí algunes fotografies! Ben aviat us vindrem a veure a tots!!!

Piolet Unicef-1 Piolet Unicef-5 Piolet Unicef-8 Piolet Unicef-13 Piolet Unicef-18