Respirem gràcies a les fulles!

blog1

Els pulmons també ajuden molt és clar!

Des de sempre he sabut que els arbres són molt importants pel planeta, però a part de la seva bellesa i la calma de passejar pel bosc o també que donin de menjar i habitatge a molts animals també hem de sumar-hi que ens ajuden a respirar! Tal i com ho sentiu!!

blogEls arbres a través de les fulles fan una feina molt important que es diu fotosíntesi i que a part d’alimentar els arbres i les plantes per a que creixin ben amunt també com a resultat ens dóna oxigen per a respirar!

Tot i que fotosíntesi és un nom complicat, el procés és molt senzill: la planta agafa aigua i menjar del terra amb les seves arrels, però aquests aliments s’han de netejar (igual que ho fem nosaltres abans de menjar) fotosintesidiai per això els transporta cap a les fulles on amb l’ajuda de la llum del sol i de diòxid de carboni (que és el gas que nosaltres traiem quan respirem) neteja aquest menjar.

I com que les plantes estan tan contentes, a canvi del diòxid i el sol, després d’aquests procés ens donen oxigen per poder respirar tan com vulguem! Moltes gràcies!Paisajes-de-bosques-luz


 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.