Mona, Caramelles, Enramats i l’Ou com balla!

És temps de Pasqua, és temps de jugar!

mona-1

I com esteu jugant aquestes vacances oi piolets!!!? Jo m’he n’he fet un fart! Un dels jocs que vam fer amb el Piolet i la Violeta va ser endevinar quantes coses són tradicionals per Pasqua i en vam trobar un munt! Abans de dir-vos-les per això us vull explicar que Pasqua ve de l’hebreu i significa pas. Actualment és una tradició cristiana però abans, com moltes altres, era una forma de donar la benvinguda a la primavera! Per això és temps de jugar, de vacances i de festa!

Una de les tradicions més dolces és la Mona que ens encanta a tots i que sempre arriba amb els seus ous de xocolata. ou-com-ballaPerò la imatge que us he col·locat a dalt és també una mona, com es menjava abans! Els ous eren de veritat i n’hi havia tants com anys tenia el nen o nena que la rebia! I parlant d’ous… sabeu que per Pasqua també és tradició l’ou com balla? És súper divertit! Es tracta de buidar un ou sense trencar la closca, després tapar amb cera el foradet per on ha sortit el líquid i posar-lo sobre un raig d’aigua. L’ou s’aguanta a l’aire per la força de l’aigua!

Però segurament les coses més maques de veure per setmana santa són les caramelles i els enramats. enramadesLes caramelles són cantades de cançons populars tradicionals d’aquesta època de l’any i les enramades són catifes de flors amb formes i dibuixos per tot el carrer, com aquesta que és veu a la imatge i que es fan per celebrar l’arribada de la primavera.

Tot plegat és una festa fantàstica que ens prepara per l’arribada del bon temps i en la que podem jugar i fer un munt de coses amb la família i els amics. Com m’agrada la Pasqua!

mona1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.