Que venen els barbuts! Abrigueu-vos!

Mare meva quin fred que fa piolets!!!

Ben abrigats!

Durant molts anys els humans hem anat creant dites i escrivint sobre el temps que normalment fa en alguna època de l’any. Aquesta setmana que acabem de passar és coneguda com la setmana dels barbuts i tradicionalment es creu que és la més freda de tot l’any.

barbuts

Tot i que algunes persones pensen que la setmana dels barbuts és diu així pel fred que hi fa! Així alguns homes es deixen barba per tenir un abric natural… Però no és ben bé per això!

La setmana rep aquest nom ja que del dia 15 al 22 hi ha un seguit de Sants (Sant Pau, Sant Antoni, Sant Fruitós, Sant Vicenç,…) que són representats amb barba a les seves imatges.

Aquest any com és tradició aquesta setmana ha estat ben freda i a complert els seus pronòstics amb neu, fred i vent. Per fi! Ja que portàvem molts dies sense que fos hivern.

EscudellaPer sort aquesta setmana també és molt coneguda per l’escudella de Sant Antoni que és una bon remei per fer passar el fred. Així que tots ben abrigats davant del foc amb una bona escudella i mirant com neva a fora piolets!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.