La revetlla de Sant Joan

Ei Piolets!

Per mi la nit del 23 de juny sempre ha sigut l’inici de l’estiu de debò. La nit de Sant Joan! I aquesta data cada vegada està més a prop. I com cada any arriben els petards, les fogueres i també les bruixes!!! Esperem que aquestes últimes es quedin al bosc ben lluny i no ens vinguin a espantar!

Aquesta festa tan tradicional té uns inicis molt borrosos ja que no sé sap perquè la van començar a celebrar però segurament era una festa pagana per celebrar els solstici d’estiu, la nit més curta de l’any!

Les fogueres segurament van començar per simbolitzar la llargada del dia però també es van utilitzar i encara s’utilitzen per demanar desitjos!

Això sí pioletes i piolets! Si llanceu un petard o enceneu una foguera heu d’anar amb molt de compte de no fer-vos mal ni fer mal al bosc! Si anem amb precaució tots podrem gaudir d’aquesta festa tan maca!!

 

Un gran espectacle

Hola Piolets!

Està començant un dels espectacles més grans dels món! El mundial de futbol de Brasil!

Us he de confessar que jo no sóc gaire de futbol, m’agraden més altres esports però trobo que és molt maco que tot el món es reuneixi per viure emocions, ja sigui amb futbol o amb qualsevol altra cosa.

Per això els estadis s’omplen i hi ha un munt de països diferents animant i fent un gran espectacle.

L’espectacle és tan gran que fins i tot una marca de roba esportiva ha fet un vídeo que podeu veure aquí on uns jugadors molt bons són substituïts per clons encara més bons. Els jugadors de veritat faran un partit per veure qui guanya!

I vosaltres, qui creieu que guanyarà?