La natura que cura

Ei Piolets!

Que maca és la natura! I a més ens pot ser molt útil! L’altre dia em feia mal de cap perquè vaig estar ballant amb la Ricardeta i la música estava molt alta. Li vaig haver de demanar a la Filomena que podia fer per fer passar el mal. Em va fer una infusió molt bona i em va fer passar el mal de cap!

Després de veure això li vaig demanar com ho havia fet i em va explicar que des de fa molts anys, abans que existissin les aspirines, els humans havien après a curar-se utilitzant les plantes que tenien a la vora.

I n’hi ha molts exemples! La camamilla pel mal de panxa, el soguer pel refredat, la llimona pel mal de coll, l’espígol per l’insomni i moltes altres més.

Tot i els avenços que tenim avui en dia no hem d’oblidar el que ja sabien els nostres pares i avis: LA NATURA ÉS MOLT SÀVIA!

El cicle de l’aigua!

Ei Piolets!!

Quina set! Obro l’aixeta i surt aigua! Que fàcil! Abans no era tan senzill aconseguir aigua. Fins i tot en alguns llocs del món hi ha nens i nenes com vosaltres que s’han de desplaçar molts quilòmetres per poder beure aigua.

Tot i aquests avantatges que tenim en l’actualitat l’aigua sempre ha fet el mateix recorregut. I és súper interessant. Aquí teniu el mapa que segueix!

Cicle_aigua

L’aigua dels oceans s’evapora i crea els núvols. Quan hi ha molts núvols comença a ploure i l’aigua comença a baixar per rius. Si enlloc de ploure es posa a nevar l’aigua es mantindrà congelada fins que faci més calor i quan es descongeli baixarà pels rius o es filtrarà per sota la terra. Aquests rius (també els subterranis) acabaran arribant una altra vegada al mar.

I així una vegada i una altra i una altra i una altra i una altra! Potser l’aigua que baixa ara per la Valira ja hi havia passat abans fa milions d’anys!

Quina passada eh!

Un reportatge dels piolets

Hola piolets i pioletes!!!

Fa dies que en porto una de cap… Vull saber qui vivia a Andorra abans que nosaltres. Vull dir fa molts anys! Abans que hi hagués el Club Piolet, abans de Caldea, abans fins i tot que Andorra es digués Andorra!

I necessito ajuda! Molta ajuda! Així que he demanat als alumnes de l’escola andorrana de segona ensenyança que m’expliquin el que saben ells sobre els íbers, els romans i els grecs.

Tinc moltes ganes de veure els seus reportatges! Ben aviat estaran penjats al web. A veure que ens expliquen!!!

Bona idea oi?

andi reportatge-1 andi reportatge-3

De compres al Vivand

Ei Piolets!

Seguim gaudint del bon temps amb el Piolet i la Violeta! El divendres passat vam sortir a passejar tots junts i vam sentir música a l’Avinguda Carlemany, així que ens hi vam acostar i vam veure que es celebrava la nit Vivand!

nit vivand 10

A més vam estar súper contents perquè vam trobar-nos amb el nostre amic Pocoyó i també la nostra nova amiga, l’Óssa d’Encamp.

El Piolet i la Violeta estaven molt animats i van repartir caramels. A més es van atrevir a pujar als longs (uns monopatins llargs i molt inestables!!). Jo no volia però amb l’ajuda del Piolet vaig pujar per fer-hi una volta i no ho vaig fer gens malament.

No hi ha res com tenir amics!!!

nit vivand monopati